Prostreno.cz

Citronové jehněčí

U nás si popularitu získává jen pozvolna, ale v Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení. Ochutnejte.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 791 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • 2 kg jehněčí kýty s kostí
  • 1 palice česneku
  • 2.5 lžíce kůry z bio citronu - nastrouhané
  • 80 ml citronové šťávy
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml oleje
  • 0.5 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Sůl, citronovou kůru, citronovou šťávu, dvě větvičky nasekaného rozmarýnu a olej prošlehejte v malé misce.
  3. Do masa udělejte ostrým nožem několik otvorů a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí) a jehněčí maso potřete olejovou směsí.
  4. Maso vložte do pekáčku, podlijte vodou (nebo masovým vývarem) k masu přidejte 2 větvičky tymiánu a pečte přikryté hodinu a půl; přesná doba záleží na zralosti masa.
  5. Maso několikrát během pečení přelijte vypečenou šťávou a maso otočte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Citronové jehněčí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat