Prostreno.cz

Citronové jehněčí

U nás si popularitu získává jen pozvolna, ale v Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení. Ochutnejte.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 1265 kJ / 302 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy2g
tuky22g

Ingredience na

  • 2 kg jehněčí kýty s kostí
  • 1 palice česneku
  • 2.5 lžíce kůry z bio citronu - nastrouhané
  • 80 ml citronové šťávy
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 ml oleje
  • 0.5 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Sůl, citronovou kůru, citronovou šťávu, dvě větvičky nasekaného rozmarýnu a olej prošlehejte v malé misce.
  3. Do masa udělejte ostrým nožem několik otvorů a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí) a jehněčí maso potřete olejovou směsí.
  4. Maso vložte do pekáčku, podlijte vodou (nebo masovým vývarem) k masu přidejte 2 větvičky tymiánu a pečte přikryté hodinu a půl; přesná doba záleží na zralosti masa.
  5. Maso několikrát během pečení přelijte vypečenou šťávou a maso otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,00g
  • Sacharidy:

    115,10g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    135,38g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 302 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení



Podobné recepty

Pečený jehněčí krk

1h a 50min
1472 kJ

Grilované jehněčí

(1 hlasů)
35min
831 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Citronové jehněčí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat