Prostreno.cz

Grilované jehněčí

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 564 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g jehněčí kýty - nebo hřbetu
  • 2 ks žluté papriky
  • 2 ks červené cibule
  • 3 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu - lístky
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Olej smíchejte s lístky rozmarýnu.
  2. Jehněčí maso nakrájejte na kostky, papriku a oloupanou cibuli nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Maso a zeleninu střídavě napíchejte na dřevěný, nebo kovový špíz.
  4. Maso potřete připraveným olejem a grilujte 8-10 minut dohněda, maso během grilování obracejte.
  5. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
  6. Maso osolte a dochuťte pepřem až opečené.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat