Italské masové závitky
Tenké, malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
781 kJ / 186 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny18g
sacharidy5g
tuky10g
Ingredience na
- 500 g
libového hovězího nebo telecího masa
- vhodného na minutky
- 250 g
toustového chleba
- nahrubo rozmixovaného
- 100 g
strouhaného parmezánu
- 2 stroužky
česneku
- 0.5 lžičky
soli
- 5 lžic
olivového oleje
- 6 plátků
šunky
- podle potřeby víc
- 100 g
mozzarelly
- nakrájená na nudličky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na tenké plátky a rozklepejte je, případně rozkrojte na menší medailonky. Maso jemně osolte.
- Strouhanku z toustového chleba orestujte za stálého míchání (pár minut) na nepřilnavé pánvi dozlatova. Nechte vychladnout.
- Pak strouhanku ještě jednou rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
- Do hlubokého talíře dejte pět lžic olivového oleje.
- Každý plátek nejdřív lehce namočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance.
- Na každý plátek položte kousek šunky, nudličky mozzarelly a zaviňte (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče).
- Spíchněte párátkem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, maso přikryjte alobalem, nebo pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, nebo až je maso měkké.
- Maso můžete taky opéct zvolna ze všech stran na pánvi s trochou oleje.
TIP:
Počet závitků závisí na tom, jak velké plátky masa nakrájíte. Nejlepší šunka do závitků je prosciutto.