Plněné mleté hovězí maso
Šťavnaté mleté maso plněné sýrem a slaninou.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
812 kJ / 194 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny15g
sacharidy7g
tuky9g
Ingredience na
- 800 g
mletého hovězího masa
- 1 ks
velké cibule
- 2 lžíce
oleje
- 2 ks
vajec
- 0.5 hrnku
strouhanky
- 4 špetky
mletého černého pepře
- 4 špetky
soli
- 1 lžička
kmínu
- 2 větvičky
rozmarýnu
- pouze lístky
- 120 g
anglické slaniny
- plátky
- 150 g
strouhaného sýra
- niva, čedar, eidam
- 0.5 svazku
zelené petrželky
Postup přípravy
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji. Cibuli nechte vychladnout.
- Maso dejte do misky, přidejte cibuli, strouhanku, rozšlehaná vejce, nasekaný rozmarýn, maso osolte, opepřete a důkladně vymíchejte.
- Z masa vytvarujte plát.
- Na plát položte plátky slaniny a slaninu posypte nastrouhaným sýrem.
- Z masa vytvarujte roládu.
- Maso položte do menšího pekáčku, posypte kmínem, podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
- Maso odkryjte a pečte ještě 15-20 minut.
- Podávejte hustě posypané nasekanou petrželkou.