Prostreno.cz

Plněné mleté hovězí maso

Šťavnaté mleté maso plněné sýrem a slaninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 812 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks vajec
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 2 větvičky rozmarýnu - pouze lístky
  • 120 g anglické slaniny - plátky
  • 150 g strouhaného sýra - niva, čedar, eidam
  • 0.5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji. Cibuli nechte vychladnout.
  2. Maso dejte do misky, přidejte cibuli, strouhanku, rozšlehaná vejce, nasekaný rozmarýn, maso osolte, opepřete a důkladně vymíchejte.
  3. Z masa vytvarujte plát.
  4. Na plát položte plátky slaniny a slaninu posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Z masa vytvarujte roládu.
  6. Maso položte do menšího pekáčku, posypte kmínem, podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
  7. Maso odkryjte a pečte ještě 15-20 minut.
  8. Podávejte hustě posypané nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné mleté hovězí maso

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat