Prostreno.cz

Hovězí plátky plněné slaninou

Dušené plátky hovězího masa, plněné anglickou slaninou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 943 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy16g
tuky14g

Ingredience na

  • 6 plátků zadního hovězího masa
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte. Maso osolte a opepřete.
  2. Na každý plátek masa položte plátek slaniny, maso stočte a sepněte jehlami na masové závitky.
  3. Připravené maso obalte v hladké mouce.
  4. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  5. K masu nasypte oloupanou, nadrobno nakrájenou mrkev, oloupaný, na pátky nakrájený česnek, přidejte bobkový list, tymián, maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř.
  7. Do omáčky přidejte 1 lžíci hořčice, smetanu, jíšku a omáčku vařte 10 minut.
  8. Maso vložte do omáčky a jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky plněné slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat