Prostreno.cz

Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na přípravu. Připravte si telecí játra jako minutku.

  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 742 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g telecích jater
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku - velmi drobně nakrájený
  • 1 plátek citronové kůry
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce petrželky - jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. Smíchejte petrželku, česnek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Očištěná játra nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 -2 cm.
  3. V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte plátek citronové kůry.
  4. Játra na oleji s máslem orestujte, podle velikosti plátků přibližně 2-4 minuty z každé strany.
  5. Mezi plátky jater nechte mezery a klidně je smažte po několika dávkách, rozhodně ne všechny najednou, začala by se dusit.
  6. Játra před podáváním osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a posypte připravenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat