Prostreno.cz

Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na přípravu. Připravte si telecí játra jako minutku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 736 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g telecích jater
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku - velmi drobně nakrájený
  • 1 plátek citronové kůry
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce petrželky - jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. Smíchejte petrželku, česnek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Očištěná játra nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 -2 cm.
  3. V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte plátek citronové kůry.
  4. Játra na oleji s máslem orestujte, podle velikosti plátků přibližně 2-4 minuty z každé strany.
  5. Mezi plátky jater nechte mezery a klidně je smažte po několika dávkách, rozhodně ne všechny najednou, začala by se dusit.
  6. Játra před podáváním osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a posypte připravenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,22g
  • Sacharidy:

    119,60g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    193,18g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(18 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(29 hlasů)

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat