Prostreno.cz

Kuřecí řízky pečené s citrónem

Nebojte se kombinace masa a medu. Chutná opravdu skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g kuřecích prsních řízků
  • 1 ks bio citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžíce sušeného tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Zapékací misku, nebo pekáček vymažte olejem.
  3. Do misky, nebo pekáčku uložte maso.
  4. Citronovou šťávu, sójovou omáčku, olej a med prošlehejte vidličkou, osolte, opepřete a přidejte tymián.
  5. Maso v zapékací misce potřete připraveným olejem a podlijte malým množstvím vody (přibližně 150ml).
  6. Kolem masa uložte na plátky pokrájený citrón.
  7. Takto připravené maso dejte do předehřáté trouby a přikryté pečte, až je maso měkké, maso dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí řízky pečené s citrónem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat