Prostreno.cz

Velikonoční roláda

Piškotová roláda je lehounká a nadýchaná. Když ji naplníte krémem s bílou čokoládou, máte na stole dokonalý dezert.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    45min příprava

    10min vaření

  • 1353 kJ / 323 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy32g
tuky17g

Ingredience na

  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 80 g krupicového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • Na náplň
  • 350 g mascarpone
  • 150 g bílé čokolády
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Na ozdobu
  • 6 lístků čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté bílé pěny.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  3. Obě hmoty opatrně spojte a pak postupně přidávejte prosetou mouku se špetkou soli.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech o velikosti 30 x 40 cm vyložený pečicím papírem.
  5. Piškot pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  6. Po upečení těsto poprašte moukou, přendejte na utěrku, opatrně stáhněte papír a zatočte do tvaru rolády.
  7. Roládu nechte vychladnout a utěrku sundejte.
  8. Ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou čokoládu a vychladlou ji promíchejte s mascarpone a cukrem.
  9. Dvě třetiny krému rozetřete na vychladlý piškot, zatočte a roládu pak potřete zbylým krémem.
  10. Krém můžete ozdobit pomocí vidličky vlnkami. Nakonec ozdobte lístečky máty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční roláda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat