Prostreno.cz

Hovězí kostky na kari

Velmi chutné a aromatické jídlo z jednoho hrnce je inspirované kuchyní Středního východu. Podávejte ho s rýží basmati nebo s kuskusem, skvělé je i s chlebem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 379 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa - hovězí krk, zadní, nebo loupaná plec
  • 1 ks batátu
  • 1 ks větší brambory
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 800 ml masového vývaru
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1.5 lžíce kari koření
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek nechte zesklovatět v hrnci na oleji.
  2. Posypte kmínem, koriandrem, kari kořením a půl minuty míchejte.
  3. Maso nakrájejte na kostky a nasypte ho do hrnce s kořením.
  4. Maso nechte „zatáhnout", zalijte ho vývarem a přikryté duste doměkka.
  5. Přibližně po 60 minutách vaření přidejte oloupané na kostky nakrájené brambory a na kostky nakrájenou papriku. Doba vaření záleží na tom, jaký druh masa použijete.
  6. K měkkému masu nalijte smetanu, přidejte jíšku, podle chuti osolte a vařte 10 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky na kari

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat