Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka ze záhonku

Redakce Bety.cz
26hlasů
Hodnotit

25min

10min příprava

15min vaření

474 kJ

energetická hodnota na 100g

62 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy10g bílkoviny

Polévka ze záhonu je už podle názvu zeleninová vitaminová bomba. Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat. Jako správný Ital ji Emanuele Ridi ještě ozdobí hoblinkami parmezánu a dochutí olivovým olejem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 100 g bílých fazolí
  • 250 g čerstvého špenátu
  • cibulka
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1 hrst parmezán
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte do podoby „al dente“.
  • V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte povařit.
  • Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazolky. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s hoblinkami parmezánu.
Polévka s polentou

Polévka s polentou

3 hlasy
35min 424kJ 99 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

3 hlasy
1h a 15min 475kJ 80 Kč

Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

Voňavý hráškový krém s krutony

39 hlasů
35min 549 kJ 52 Kč
Polévka s jarní cibulkou

Polévka s jarní cibulkou

29 hlasů
25min 272 kJ 58 Kč
Italská polévka

Italská polévka

22 hlasů
30min 480 kJ 61 Kč
Koprová se smetanou

Koprová se smetanou

24 hlasů
30min 335 kJ 77 Kč
Žampiónová polévka s estragonem

Žampiónová polévka s estragonem

20 hlasů
35min 340 kJ 75 Kč
Rajčatový krém

Rajčatový krém

22 hlasů
25min 154 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření