Prostreno.cz

Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonu je už podle názvu zeleninová vitaminová bomba. Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat. Jako správný Ital ji Emanuele Ridi ještě ozdobí hoblinkami parmezánu a dochutí olivovým olejem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 474 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g bílých fazolí
  • 250 g čerstvého špenátu
  • cibulka
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1 hrst parmezán
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte do podoby „al dente“.
  2. V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte povařit.
  3. Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazolky. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s hoblinkami parmezánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze záhonku

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat