Prostreno.cz

Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonu je už podle názvu zeleninová vitaminová bomba. Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat. Jako správný Ital ji Emanuele Ridi ještě ozdobí hoblinkami parmezánu a dochutí olivovým olejem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

25min

10min příprava

15min vaření

421 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte do podoby „al dente“.
  2. V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte povařit.
  3. Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazolky. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s hoblinkami parmezánu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,30 g
  • Sacharidy:

    13,10 g
    • Cukry:

      0,64 g
  • Tuky:

    28,90 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

100 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení





Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

(40 hlasů)
35min
499 kJ

Polévka s jarní cibulkou

(29 hlasů)
25min
390 kJ

Italská polévka

(23 hlasů)
30min
369 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar kamila76
25.05.2016
Avatar maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Srdíčkový koláč

2h a 35min
(30 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze záhonku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba