Prostreno.cz

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Tohle je příběh zajíce, se kterým se budou v kuchyni dít divy, aby se nakonec mohl stát králem vaší sváteční tabule. Viva la Italia! Zajíc na sladkokyselo je našim kuchařským zvyklostem o něco blíž. Zkuste recept podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.
 

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 ks zajíce
  • zaječí vnitřnosti
  • cibulka
  • zelené olivy
  • 4 dcl bílého vína
  • 1 dcl vinného bílého octa
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • vepřové sádlo
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Zajíce naložte přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
  2. V hrnci rozpusťte sádlo s máslem a zaječí maso orestujte. Poté maso vyndejte a pokračujte se základem – do hrnce přidejte nasekanou cibulku, orestujte, zasypte hladkou moukou a vraťte maso zpět do hrnce.
  3. Zalijte bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypte zelené olivy a vlijte celou marinádu s vnitřnostmi. Nechte na mírném plamínku vařit do měkka.
  4. Podávejte s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat