Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Redakce Bety.cz
11hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

746 kJ

energetická hodnota na 100g

255 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky15g sacharidy4g bílkoviny

Tohle je příběh zajíce, se kterým se budou v kuchyni dít divy, aby se nakonec mohl stát králem vaší sváteční tabule. Viva la Italia! Zajíc na sladkokyselo je našim kuchařským zvyklostem o něco blíž. Zkuste recept podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.
 

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks zajíce
  • zaječí vnitřnosti
  • cibulka
  • zelené olivy
  • 4 dcl bílého vína
  • 1 dcl vinného bílého octa
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • vepřové sádlo
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Zajíce naložte přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
  • V hrnci rozpusťte sádlo s máslem a zaječí maso orestujte. Poté maso vyndejte a pokračujte se základem – do hrnce přidejte nasekanou cibulku, orestujte, zasypte hladkou moukou a vraťte maso zpět do hrnce.
  • Zalijte bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypte zelené olivy a vlijte celou marinádu s vnitřnostmi. Nechte na mírném plamínku vařit do měkka.
  • Podávejte s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.
Brambory pečené se sýrem

Brambory pečené se sýrem

3 hlasy
1h a 25min 608kJ 55 Kč
Špíz z hovězí svíčkové

Špíz z hovězí svíčkové

4 hlasy
40min 681kJ 250 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

14 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

12 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

16 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

20 hlasů
1h a 15min 704 kJ 247 Kč

Články nejen o vaření