Prostreno.cz

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Tohle je příběh zajíce, se kterým se budou v kuchyni dít divy, aby se nakonec mohl stát králem vaší sváteční tabule. Viva la Italia! Zajíc na sladkokyselo je našim kuchařským zvyklostem o něco blíž. Zkuste recept podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.
 

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks zajíce
  • zaječí vnitřnosti
  • cibulka
  • zelené olivy
  • 4 dcl bílého vína
  • 1 dcl vinného bílého octa
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • vepřové sádlo
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Zajíce naložte přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
  2. V hrnci rozpusťte sádlo s máslem a zaječí maso orestujte. Poté maso vyndejte a pokračujte se základem – do hrnce přidejte nasekanou cibulku, orestujte, zasypte hladkou moukou a vraťte maso zpět do hrnce.
  3. Zalijte bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypte zelené olivy a vlijte celou marinádu s vnitřnostmi. Nechte na mírném plamínku vařit do měkka.
  4. Podávejte s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,03g
  • Sacharidy:

    295,31g
    • Cukry:

      6,62g
  • Tuky:

    248,65g
  • Vláknina:

    5,84g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí špízy s paprikou

(3 hlasů)

Rybí polévka

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat