Prostreno.cz

Polévka z mangoldu s masovými knedlíčky

Ačkoli v české kuchyni není mangold tolik rozšířený jako špenát, na zahrádkách i v bedýnkách trhovců si již vydobyl své místo. Ochutnejte mangold, zeleninu, kterou využijete všude tam, kde špenát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 stroužky oloupaného česneku - na knedlíčky
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky - na knedlíčky
  • 1 snítka čerstvého koriandru - na knedlíčky
  • 2 špetky soli - na knedlíčky
  • 1 ks vejce - na knedlíčky
  • 400 g mletého vepřového masa - na knedlíčky
  • 2 lžíce strouhanky - na knedlíčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks oloupané cibule
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 4 ks listů mangoldu
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1.5 lžičky mleté kurkumy
  • 1 hrnek cizrny - mražené,nebo konzervované
  • Na přílohu
  • 1 ks oloupané cibule - na knedlíčky

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a koriandr velmi jemně nasekejte a nasypte do misky.
  2. Přidejte vejce, petrželku, maso, strouhanku, osolte a promíchejte. Ze směsi vytvarujte knedlíčky.
  3. V hrnci na 2 lžících oleje nechte zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájený celer, posypte kurkumou a minutu míchejte.
  4. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  5. Do vařícího vývaru vložte připravené masové knedlíčky a vařte 10 minut.
  6. Listy mangoldu nakrájejte a přidejte je do polévky spolu s cizrnou. Pokud použijete konzervovanou, sceďte ji a propláchněte vodou. Polévku vařte ještě 15 minut.

TIP:

Polévku můžete připravit i bez knedlíčků. K vaření můžete použít pouze vodu, kterou dochuťte bio sypkým vývarem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z mangoldu s masovými knedlíčky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat