Prostreno.cz

Telecí polévka se zeleninou

Sytá dánská sváteční polévka z telecího masa s kuličkami z mletého telecího masa, podávaná jako hlavní chod.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 300 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g telecího masa na polévku
  • 300 g mletého telecího masa
  • 2 ks brambor - oloupané,nakrájené
  • 1 ks větší mrkve - očištěné, nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 ks bílé cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Mleté maso osolte, opepřete a z masa vytvarujte malé kuličky.
  3. V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.
  4. Jíšku zalijte za stálého míchání vývarem.
  5. Do vývaru nasypte kostky masa, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, nakrájený celer a oloupanou, překrojenou cibuli.
  6. Přidejte postupně kuličky z mletého masa a polévku vařte až je maso měkké. Občas polévku promíchejte.

TIP:

Do kuliček můžete přidat lžičku bramborového škrobu a nasekané, oblíbené bylinky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí polévka se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat