Prostreno.cz

Telecí polévka se zeleninou

Sytá dánská sváteční polévka z telecího masa s kuličkami z mletého telecího masa, podávaná jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g telecího masa na polévku
  • 300 g mletého telecího masa
  • 2 ks brambor - oloupané,nakrájené
  • 1 ks větší mrkve - očištěné, nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 ks bílé cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Mleté maso osolte, opepřete a z masa vytvarujte malé kuličky.
  3. V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.
  4. Jíšku zalijte za stálého míchání vývarem.
  5. Do vývaru nasypte kostky masa, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, nakrájený celer a oloupanou, překrojenou cibuli.
  6. Přidejte postupně kuličky z mletého masa a polévku vařte až je maso měkké. Občas polévku promíchejte.

TIP:

Do kuliček můžete přidat lžičku bramborového škrobu a nasekané, oblíbené bylinky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,93g
  • Sacharidy:

    168,43g
    • Cukry:

      13,35g
  • Tuky:

    102,72g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 72 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí polévka se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat