Prostreno.cz

Polévka s křenovou smetanou

Sytá zeleninová polévka s křenovou smetanou je nezvyklá, ale určitě ji ochutnejte.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 262 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 150 g celeru
  • 150 g pastináku
  • 1 ks velké mrkve
  • 2 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 0.5 ks pórku
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce nakrájené pažitky
  • 2 l slabého zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce strouhaného křenu

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a zeleninu krátce orestujte.
  3. Zeleninu posypte moukou a minutku míchejte.
  4. Zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  5. Do polévky přilijte smetanu, polévku podle potřeby dochuťte solí, přisypte pažitku a nechte projít varem.
  6. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.
  7. Zakysanou smetanu smíchejte s nastrouhaným křenem a jemně osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s křenovou smetanou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat