Prostreno.cz

Treska s čerstvou majoránkou

Zdravé, rychlé jídlo, které připravíte do půl hodiny.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 585 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g čerstvé tresky
  • 4 lžíce přepuštěného másla - nejlépe Ghi
  • 1 lžíce oleje
  • 5 snítek čerstvé majoránky
  • 3 špetky soli
  • 1 ks bio citrónu

Postup přípravy

  1. Kůru z omytého citrónu nakrájejte na nudličky.
  2. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte zdrhnuté lístky majoránky a osolené porce ryby.
  3. Ryby zvolna opečte z obou stran.
  4. Po otočení posypte ryby citronovou kůrou.
  5. Podávejte s dušenou zeleninou, dobře se hodí například dušený špenát.

TIP:

Ghí je vhodné pro lidi, kteří trpí intolerancí na mléčné výrobky. Při přepuštění se totiž máslo vyčistí od mléčných bílkovin. A přitom si zachová svou lahodnou chuť.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s čerstvou majoránkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat