Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska s bylinkovou strouhankou

lanvin
0hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

389 kJ

energetická hodnota na 100g

290 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky5g sacharidy9g bílkoviny

S filety tresky se dobře pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance skvělou chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g filet z tresky
  • 1 ks šalotky
  • 4.5 lžíce panko strouhanky
  • 300 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 5 snítek zelené petrželky - jemně nasekané
  • 3 snítky estragonu - jemně nasekané
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 ks vanička čerstvé řeřichy
  • 0.5 svazku pažitky
  • 8 snítek zelené petrželky
  • 4 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

  • Do rendlíku nalijte víno, přisypte strouhanku, nasekané bylinky, drobně nasekanou šalotku, přiveďte k varu a svařte přibližně na polovinu.
  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Porce tresky osolte, opepřete a krátce je opečte v pánvi (nejlépe vhodné do trouby) s rozehřátým máslem a olejem.
  • Pak ryby dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  • Ryby podávejte s připravenou strouhankou bohatě ozdobené bylinkami.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryby dušené s koprem

Ryby dušené s koprem

0 hlasů
1h a 5min 1738 kJ 180 Kč
Ryba pečená na másle s česnekem

Ryba pečená na másle s česnekem

7 hlasů
30min 824 kJ 140 Kč
Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

0 hlasů
55min 365 kJ 250 Kč
Filé pstruha v šunce

Filé pstruha v šunce

0 hlasů
45min 325 kJ 280 Kč
Rybí karbanátky s hráškem

Rybí karbanátky s hráškem

1 hlas
1h a 30min 723 kJ 180 Kč
Rybí filé s bylinkovým přelivem

Rybí filé s bylinkovým přelivem

0 hlasů
35min 797 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření