Prostreno.cz

Pampeliškové víno

Pampelišky jsou nejen plevelem, ale také léčivými rostlinami, které obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Vyzkoušejte recept na pampeliškové víno.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 35min

    35min příprava

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • 1.5 l čerstvě nasbíraných pampeliškových květů
  • 4 l vody
  • 1.5 l pískového cukru
  • 2 ks oloupané citróny
  • 2 ks oloupaných pomerančů
  • 40 g vinných kvasinek

Postup přípravy

  1. Oprané květy pampelišek zalijte 2 litry horké ne vařící vody a nechte louhovat 24 hodin.
  2. Pak přeceďte a výluh nalijte do pětilitrového demižonu nebo láhve.
  3. Ve 2 litrech vařící vody nechte rozpustit cukr. Nechte vychladnout.
  4. Vychladlou cukrovou vodu nalijte do výluhu z pampelišek.
  5. Přidejte nakrájené citróny a pomeranče a vinné kvasinky.
  6. Otvor láhve omotejte celofánem a jehlou udělejte do celofánu malé vpichy. Pokud budete připravovat víno v demižónu, použijte kvasnou zátku. Na světlém místě nechte přibližně 6 týdnů.
  7. Poté hadičkou stáhněte do láhví. Láhve uzavřete a nechte v chladu odležet nejlépe až 3 měsíce.
  8. Pampeliškové víno podávejte jako aperitiv nebo jako ingredienci do koktejlů.

TIP:

Místo kvasinek použijte klasické droždí = 25 g.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,51g
  • Sacharidy:

    133,40g
    • Cukry:

      110,37g
  • Tuky:

    1,37g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Borůvkový džem

(4 hlasů)
25min
697 kJ

Nakládaná dýně s chilli papričkou

(1 hlasů)
3h a 0min
609 kJ

Paprikový chilli džem

1h a 15min
427 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pampeliškové víno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat