Prostreno.cz

Polévka s bílým zelím

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Vyzkoušejte zelnou polévku s mletým masem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    45min vaření

  • 280 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g bílého zelí
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 větvička tymiánu
  • 2 l masového vývaru - nebo vody
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Mleté maso orestujte na másle. Maso osolte a opepřete.
  2. V misce smíchejte nakrájené zelí, nakrájenou mrkev a lístky tymiánu.
  3. K orestovanému masu, přidejte zelí s mrkví a vše zamíchejte.
  4. Zalijte vývarem, nebo vodou a vařte 30 minut.
  5. Pokud použijete k vaření pouze vodu, přidejte do polévky bio sypký vývar podle chuti.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,24g
  • Sacharidy:

    110,60g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    107,88g
  • Vláknina:

    44,10g

Aktivita pro spálení: 67 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklová krémová polévka s chřestem

(2 hlasů)
1h a 5min
334 kJ

Polévka z mangoldu s masovými knedlíčky

(4 hlasů)
1h a 15min
381 kJ

Kedlubnová polévka s kokosovým mlékem

(2 hlasů)
60min
299 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s bílým zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat