Prostreno.cz

Fenyklová krémová polévka s chřestem

Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a polévku zjemní i přidaný chřest.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 333 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte očištěný, nakrájený fenykl, očištěný, nakrájený chřest a snítku tymiánu.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Mezitím povařte v osolené vodě 5 stonků očištěného chřestu (stačí 5 minut). Povařený chřest sceďte.
  4. Z polévky vyndejte tymián a polévku rozmixujte.
  5. Do polévky přidejte smetanu a polévku dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  6. Polévku před podáváním posypte pepřem a ozdobte překrojeným, vařeným chřestem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,52g
  • Sacharidy:

    153,30g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    141,53g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Česneková polévka s brokolicí

(2 hlasů)
50min
434 kJ

Kuřecí polévka s krupkami

(1 hlasů)
1h a 5min
213 kJ

Telecí polévka se zeleninou

(4 hlasů)
1h a 25min
319 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenyklová krémová polévka s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat