Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Fenyklová krémová polévka s chřestem

sun
0hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

237 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky7g sacharidy2g bílkoviny

Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a polévku zjemní i přidaný chřest.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stonky zeleného chřestu do polévky
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 5 špetek hrubě mletého barevného pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • K podávání
  • 5 stonků zeleného chřestu

Postup přípravy

  • Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte očištěný, nakrájený fenykl, očištěný, nakrájený chřest a snítku tymiánu.
  • Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  • Mezitím povařte v osolené vodě 5 stonků očištěného chřestu (stačí 5 minut). Povařený chřest sceďte.
  • Z polévky vyndejte tymián a polévku rozmixujte.
  • Do polévky přidejte smetanu a polévku dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  • Polévku před podáváním posypte pepřem a ozdobte překrojeným, vařeným chřestem.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

7 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Česneková polévka s brokolicí

Česneková polévka s brokolicí

1 hlas
50min 343 kJ 90 Kč
Kuřecí polévka s krupkami

Kuřecí polévka s krupkami

0 hlasů
1h a 5min 179 kJ 90 Kč
Telecí polévka se zeleninou

Telecí polévka se zeleninou

1 hlas
1h a 25min 297 kJ 270 Kč
Polévka s křenovou smetanou

Polévka s křenovou smetanou

0 hlasů
1h a 5min 262 kJ 110 Kč
Polévka z petržele

Polévka z petržele

0 hlasů
50min 375 kJ 80 Kč
Marocká polévka z mrkve

Marocká polévka z mrkve

0 hlasů
1h a 5min 279 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření