Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pikantní tuňákový salát

lanvin
0hlasů
Hodnotit

30min

30min příprava

428 kJ

energetická hodnota na 100g

170 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky2g sacharidy14g bílkoviny

Budete potřebovat jen pár ingrediencí k vytvoření tohoto zdravého a chutného předkrmu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - á 185g
  • 1 ks granátového jablka
  • 1 ks velké avokádo - nebo 2 menší
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červená chilli paprička - čerstvá,nebo naložená
  • 0.5 hrnku nasekané pažitky

Postup přípravy

  • Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat.
  • Granátové jablko rozkrojte, vymačkejte šťávu a i se zrníčky ji odložte stranou.
  • V robotu, nebo mixéru rozmixujte oloupané avokádo s limetkovou šťávou a lžíci oleje. Osolte a opepřete.
  • Do misky dejte scezeného tuňáka, jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, 4 lžíce pažitky, 2 lžíce šťávy z granátového jablka a lžíci oleje. Osolte a promíchejte.
  • Na servírovací lžíci dejte rozmixované avokádo, uhlaďte ho nožem a na avokádo položte trochu tuňákového salátu. Posypte jadérky granátového jablka a pažitkou.
  • Pokud vám nějaký salát zbude, dejte ho zvlášť na talířek.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Rybí filé s bylinkovým přelivem

Rybí filé s bylinkovým přelivem

0 hlasů
35min 797 kJ 190 Kč
Sumec v těstíčku s nivou

Sumec v těstíčku s nivou

1 hlas
50min 716 kJ 280 Kč
Krevety s bylinkami

Krevety s bylinkami

2 hlasy
0min 346 kJ 240 Kč
Ryba dušená s jarními kopřivami

Ryba dušená s jarními kopřivami

0 hlasů
50min 436 kJ 220 Kč
Treska s bylinkovou strouhankou

Treska s bylinkovou strouhankou

0 hlasů
1h a 5min 390 kJ 290 Kč
Rybí filety plněné křenovým máslem

Rybí filety plněné křenovým máslem

0 hlasů
45min 435 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření