Prostreno.cz

Pikantní tuňákový salát

Budete potřebovat jen pár ingrediencí k vytvoření tohoto zdravého a chutného předkrmu.

  • 30min

    30min příprava

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - á 185g
  • 1 ks granátového jablka
  • 1 ks velké avokádo - nebo 2 menší
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červená chilli paprička - čerstvá,nebo naložená
  • 0.5 hrnku nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat.
  2. Granátové jablko rozkrojte, vymačkejte šťávu a i se zrníčky ji odložte stranou.
  3. V robotu, nebo mixéru rozmixujte oloupané avokádo s limetkovou šťávou a lžíci oleje. Osolte a opepřete.
  4. Do misky dejte scezeného tuňáka, jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, 4 lžíce pažitky, 2 lžíce šťávy z granátového jablka a lžíci oleje. Osolte a promíchejte.
  5. Na servírovací lžíci dejte rozmixované avokádo, uhlaďte ho nožem a na avokádo položte trochu tuňákového salátu. Posypte jadérky granátového jablka a pažitkou.
  6. Pokud vám nějaký salát zbude, dejte ho zvlášť na talířek.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní tuňákový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat