Pikantní tuňákový salát
Budete potřebovat jen pár ingrediencí k vytvoření tohoto zdravého a chutného předkrmu.
-
-
430 kJ / 102 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky4g
Ingredience na
- 2 plechovky
tuňáka ve vlastní šťávě
- á 185g
- 1 ks
granátového jablka
- 1 ks
velké avokádo
- nebo 2 menší
- 3 lžíce
limetkové šťávy
- 3 špetky
soli
- 1 špetka
mletého pepře
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
červená chilli paprička
- čerstvá,nebo naložená
- 0.5 hrnku
nasekané pažitky
Postup přípravy
- Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat.
- Granátové jablko rozkrojte, vymačkejte šťávu a i se zrníčky ji odložte stranou.
- V robotu, nebo mixéru rozmixujte oloupané avokádo s limetkovou šťávou a lžíci oleje. Osolte a opepřete.
- Do misky dejte scezeného tuňáka, jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, 4 lžíce pažitky, 2 lžíce šťávy z granátového jablka a lžíci oleje. Osolte a promíchejte.
- Na servírovací lžíci dejte rozmixované avokádo, uhlaďte ho nožem a na avokádo položte trochu tuňákového salátu. Posypte jadérky granátového jablka a pažitkou.
- Pokud vám nějaký salát zbude, dejte ho zvlášť na talířek.