Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněný baklažán

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 5min

40min příprava

25min vaření

546 kJ

energetická hodnota na 100g

92 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky4g sacharidy9g bílkoviny

Připravte si zapékaný lilek neboli baklažán.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks většího lilku
  • 2 ks velkých rajčat
  • 200 g tvrdého sýra
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 4 špetky soli
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g šunky vcelku

Postup přípravy

  • Umyté lilky překrojte na poloviny a osolte, nechte odpočinout 30 minut, pak opláchněte.
  • Lilky vydlabejte lžící. Vydlabanou masu dejte na pánev s olejem, přidejte prolisovaný česnek, rajčata nakrájená na kousky, nasekanou šunku a lehce osolte. Poduste 5 minut.
  • Do vydlabaných lilků dejte směs podušeného lilku nahoru položte plátek sýra a dejte do trouby vyhřáté na 200° C zapéct. Pečte až se sýr začne tavit.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Zapečená rajčata

Zapečená rajčata

21 hlasů
1h a 10min 748 kJ 99 Kč
Artyčoky s mozzarellou

Artyčoky s mozzarellou

19 hlasů
60min 661 kJ 220 Kč
Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

20 hlasů
45min 329 kJ 86 Kč
Brokolice zapečená se sýrem

Brokolice zapečená se sýrem

21 hlasů
35min 361 kJ 88 Kč
Plněné žampióny

Plněné žampióny

19 hlasů
40min 554 kJ 59 Kč
Rigatoni se špenátem

Rigatoni se špenátem

21 hlasů
40min 1024 kJ 94 Kč

Články nejen o vaření