Prostreno.cz

Sumec s dušenými rajčaty

Jednoduché, rychlé a hlavně zdravé.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného filé sumce
  • 4 ks oloupaných rajčat
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 150 ml smetany
  • 4 lístky čerstvého libečku
  • 1 lžíce koření na ryby

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na kousky.
  2. V rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla, přisypte rajčata a 5 minut míchejte. Rajčata osolte, opepřete, přidejte smetanu, promíchejte a duste ještě přibližně 3 minuty.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla.
  4. Porce ryby jemně osolte a posypte kořením na ryby, koření lehce vetřete do ryby.
  5. Ryby opečte na oleji s máslem, během pečení přidejte k rybě lístečky libečku.
  6. Ryby podávejte s připravenými rajčaty.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít jakoukoli jinou, oblíbenou rybu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sumec s dušenými rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat