60min
15min příprava
45min vaření
477 kJ
energetická hodnota na 100g
290 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky2g sacharidy8g bílkoviny
Jednoduché, rychlé a hlavně zdravé.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
chlazeného filé sumce
4 ks
oloupaných rajčat
4 lžíce
másla
4 lžíce
oleje
0.5 lžičky
soli
2 špetky
mletého pepře
150 ml
smetany
4 lístky
čerstvého libečku
1 lžíce
koření na ryby
Postup přípravy
Rajčata nakrájejte na kousky.
V rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla, přisypte rajčata a 5 minut míchejte. Rajčata osolte, opepřete, přidejte smetanu, promíchejte a duste ještě přibližně 3 minuty.
V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla.
Porce ryby jemně osolte a posypte kořením na ryby, koření lehce vetřete do ryby.
Ryby opečte na oleji s máslem, během pečení přidejte k rybě lístečky libečku.
Ryby podávejte s připravenými rajčaty.
TIP:
K přípravě receptu můžete použít jakoukoli jinou, oblíbenou rybu.