Prostreno.cz

Kapr s pórkem a paprikou

Možností, jak tuto rybu připravit je spoustu, i když u nás stále vede kapr smažený, vyzkoušejte recept na kapra se zeleninou.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 440 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 porce kapra
  • 6 ks malých, zelených paprik
  • 1 ks velké bílé cibule
  • 1 ks celého pórku
  • 4 špetky drceného kmínu
  • 4 lžíce sojové omáčky Tamari
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 lžic másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na silnější plátky, papriky překrojte a vyndejte semínka.
  2. Do pekáčku nasypte nakrájený pórek, přidejte papriky, lžíci oleje, 4 lžíce másla, osolte, přikryjte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení zeleninu promíchejte.
  3. Sójovou omáčku smíchejte s kukuřičným škrobem a 100 ml vody.
  4. Porce ryby osolte, posypte je kmínem a krátce je opečte z obou stran na 4 lžících másla.
  5. Opečené ryby položte na zeleninu v pekáčku, přelijte je připravenou sójovou omáčkou a pečte v troubě při 180 °C přibližně 15 minut (nebo podle toho jak, velké jsou porce kapra).
  6. Kapra před podáváním posypte na nudličky nakrájenou cibulí.

TIP:

Zkuste před pečením naložit kapří maso do mléka, aby získalo lepší chuť a ztratilo bahnitost. Sójová omáčka Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr s pórkem a paprikou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat