Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové nudličky na zeleném kari

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

778 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky16g sacharidy5g bílkoviny

Jemněji kořeněná variace na thajskou kuchyni se zelenou kari pastou a dalšími typickými přísadami: kokosovým mlékem, smetanou a pikantní rybí omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g vepřového masa - kýta, nebo kotleta
  • 2 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 250 ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 špetky soli
  • 250 g cukrového hrášku
  • 1 ks bio limetky
  • 50 g drobných sušených hub
  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže

Postup přípravy

  • Do pánve s rozehřátým olejem přidejte kari pastu a minutu míchejte.
  • Maso nakrájejte na kousky, přisypte ho do pánve a orestujte.
  • Přidejte kuřecí vývar, kokosové mléko, sušené, předem namočené houby, bobkový list, překrojenou limetku, promíchejte a duste doměkka.
  • Ke konci dušení přidejte k masu hrášek, maso dochuťte rybí omáčkou a podle chuti osolte.
  • Podávejte s rýží.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Vepřová játra na sádle s cibulkou

Vepřová játra na sádle s cibulkou

1 hlas
1h a 5min 817 kJ 90 Kč
Vepřové maso s pórkem

Vepřové maso s pórkem

1 hlas
1h a 20min 732 kJ 155 Kč
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

0 hlasů
1h a 35min 696 kJ 240 Kč
Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

0 hlasů
1h a 45min 664 kJ 170 Kč
Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

0 hlasů
1h a 20min 912 kJ 190 Kč
Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

0 hlasů
1h a 35min 447 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření