1h a 25min
25min příprava
60min vaření
778 kJ
energetická hodnota na 100g
180 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky16g sacharidy5g bílkoviny
Jemněji kořeněná variace na thajskou kuchyni se zelenou kari pastou a dalšími typickými přísadami: kokosovým mlékem, smetanou a pikantní rybí omáčkou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
700 g
vepřového masa
- kýta, nebo kotleta
2 lžíce
thajské zelené kari pasty
4 lžíce
rostlinného oleje
250 ml
kuřecího, nebo zeleninového vývaru
250 ml
kokosového mléka
1 lžíce
rybí omáčky
2 ks
bobkové listy
2 špetky
soli
250 g
cukrového hrášku
1 ks
bio limetky
50 g
drobných sušených hub
K podávání
4 porce
vařené rýže
Postup přípravy
Do pánve s rozehřátým olejem přidejte kari pastu a minutu míchejte.
Maso nakrájejte na kousky, přisypte ho do pánve a orestujte.
Přidejte kuřecí vývar, kokosové mléko, sušené, předem namočené houby, bobkový list, překrojenou limetku, promíchejte a duste doměkka.
Ke konci dušení přidejte k masu hrášek, maso dochuťte rybí omáčkou a podle chuti osolte.
Podávejte s rýží.