Prostreno.cz

Vepřové maso s pórkem

Vepřové nudličky s dušeným pórkem. Recept na rychlý oběd, nebo večeři.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 739 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kýty
  • 1 ks šalotky - nakrájené na plátky
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 ks pórek -
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 5 lžic másla
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  3. Maso a šalotku krátce orestujte na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  4. Maso posypte granulovaným česnekem, podlijte vývarem a duste doměkka.
  5. Hotové maso zahustěte lžíci instantní jíšky a podle chuti osolte a opepřete.
  6. V jiné pánvi poduste doměkka na 3 lžících másla a lžíci oleje na plátky nakrájený pórek. Pórek podle chuti osolte. Během dušení zalijte podle potřeby 100 ml vody.
  7. Maso podávejte s pórkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s pórkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat