Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřová játra na sádle s cibulkou

lentilka
1hlas
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

816 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky2g sacharidy6g bílkoviny

Zapomenutá klasika. Vepřová játra jsou na rozdíl od hovězích měkčí a jemnější. Za málo peněz z nich můžete vykouzlit spoustu jídel.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g očištěných vepřových jater
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule - oloupané a nakrájené nadrobno
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 ml hovězího vývaru - nebo podle potřeby
  • 100 ml koňaku nebo brandy
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  • Játra nakrájejte na plátky.
  • Na sádle opečte cibuli společně s drceným kmínem.
  • Přidejte játra a za občasného míchání restujte 5 minut.
  • Přidejte lístky tymiánu a koňak. Podlijte lehce vývarem, zhruba do poloviny jater, přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra hotová. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší a tvrdší.
  • Dochuťte podle potřeby solí a pepřem, vypněte a v omáčce rozmíchejte máslo, které omáčku zjemní.
TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku zahustěte ji instantní jíškou nejlépe tmavou.

Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

1 hlas
790kJ 80 Kč
Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

1 hlas
390kJ 120 Kč

Podobné recepty

Kuřecí játra s petrželkou

Kuřecí játra s petrželkou

11 hlasů
30min 636 kJ 80 Kč
Restovaná telecí játra

Restovaná telecí játra

11 hlasů
45min 582 kJ 99 Kč
Játra na víně

Játra na víně

9 hlasů
40min 659 kJ 90 Kč
Játra s červenou cibulí

Játra s červenou cibulí

0 hlasů
1h a 5min 457 kJ 120 Kč
Krůtí játra na smetaně

Krůtí játra na smetaně

6 hlasů
50min 657 kJ 99 Kč
Dušená vepřová játra

Dušená vepřová játra

1 hlas
45min 505 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření