Prostreno.cz

Vepřová játra na sádle s cibulkou

Zapomenutá klasika. Vepřová játra jsou na rozdíl od hovězích měkčí a jemnější. Za málo peněz z nich můžete vykouzlit spoustu jídel.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 834 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 800 g očištěných vepřových jater
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule - oloupané a nakrájené nadrobno
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 ml hovězího vývaru - nebo podle potřeby
  • 100 ml koňaku nebo brandy
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na plátky.
  2. Na sádle opečte cibuli společně s drceným kmínem.
  3. Přidejte játra a za občasného míchání restujte 5 minut.
  4. Přidejte lístky tymiánu a koňak. Podlijte lehce vývarem, zhruba do poloviny jater, přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra hotová. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší a tvrdší.
  5. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem, vypněte a v omáčce rozmíchejte máslo, které omáčku zjemní.

TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku zahustěte ji instantní jíškou nejlépe tmavou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra na sádle s cibulkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat