Prostreno.cz

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Z vepřové panenky můžete velmi jednoduše připravit medailonky a dát si je s dobrou smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 755 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 30 g másla
  • 1 ks středně velká cibule - najemno nasekaná
  • 1 ks stroužek česneku - prolisovaného
  • 250 g drobných žampionů
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml 12% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Na středním plameni rozpusťte v pánvi 30 g másla.
  2. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a restujte do změknutí.
  3. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 250 g drobných žampionů. Míchejte 3–4 minuty.
  4. Vlijte 120 ml suchého bílého vína, přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat.
  5. Vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na polovinu. Osolte, opepřete.
  6. Maso nakrájejte na plátky silné přibližně 2 cm a dlaní je naklepejte.
  7. V pánvi rozehřejte máslo s olejem přidejte tymián a plátky masa orestujte doměkka. Měkké maso osolte.
  8. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat