1h a 25min
25min příprava
60min vaření
612 kJ
energetická hodnota na 100g
260 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky2g sacharidy7g bílkoviny
Snadné a dobré jídlo. Vepřová panenka pečená spolu se zeleninou je šťavnatá a skvěle chutná.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
850 g
vepřové panenky
2 ks
červené cibule
1 stroužek
česneku
- hrubě nasekaný
1 ks
velké červené papriky
1 ks
velké oranžové papriky
250 g
dýně Hokaido
4 lžíce
sójové omáčky
3 špetky
soli
0.5 lžíce
chilli pasty
100 ml
rostlinného oleje
Postup přípravy
Papriky nakrájejte na silnější proužky, cibuli a dýni nakrájejte na klínky.
Sojovou omáčku, chilli pastu, 2 špetky soli a olej prošlehejte v misce.
Nakrájenou zeleninu nasypte do zapékací misky a jemně ji osolte (stačí špetka soli).
Panenku ze všech stran důkladně potřete připraveným olejem.
Zbývajícím olejem pokapejte zeleninu a promíchejte ji.
Na zeleninu položte panenku, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C až bude maso měkké.
Před dopečením odkryjte a pečte odkryté.