Prostreno.cz

Vepřová kotleta se špenátovou kaší

Pečená kotleta se špenátovou kaší a cibulovou omáčkou.

  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 587 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 200 g baby špenátu
  • 3 ks cibule
  • 4 ks vepřové kotlety bez kostí
  • 300 ml masového vývaru
  • 120 g másla
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 ml teplého mléka - nebo podle potřeby
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Oloupané, nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte špenát a duste 5 minut.
  3. Uvařené brambory sceďte a rozmačkejte je šťouchadlem na brambory, přidejte špenát, teplé mléko a 3 lžíce másla.
  4. Dochuťte solí, muškátovým oříškem a vymíchejte kaši. Pokud je třeba, přidejte máslo, nebo mléko.
  5. Cibuli nakrájejte na plátky a na dvou lžících másla a lžíci oleje nechte cibuli restovat 5 minut.
  6. Pak cibuli posypte moukou, zalijte vývarem a duste, až se vývar zredukuje na polovinu. Cibuli podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Na hluboké pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé - straně).
  8. Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi trochu podlít a krátce - podusit.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta se špenátovou kaší

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat