Prostreno.cz

Dušené vepřové plátky se zeleninou

Vepřové plátky dušené s mrkví, hráškem a žampióny.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kýty - nebo kotleta bez kosti
  • 1 ks větší mrkev
  • 300 g hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 250 g žampiónů
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky - nebo podle potřeby
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na pátky.
  2. Očištěnou, nakrájenou cibulku s natí nechte zesklovatět v hrnci na oleji s máslem.
  3. Přidejte maso a orestujte ho z obou stran.
  4. Očištěnou mrkev nakrájejte na plátky a nasypte ji k masu.
  5. Maso s mrkví osolte, posypte kmínem, kurkumou, promíchejte, zalijte smetanou a duste doměkka.
  6. Když je maso skoro měkké, přisypte hrášek, jíšku, přidejte na tenké plátky nakrájené žampióny a duste, až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,83g
  • Sacharidy:

    127,88g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    271,12g
  • Vláknina:

    21,82g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová pečeně na zelenině

(1 hlasů)
2h a 35min
577 kJ

Vepřové ragú se žampiony

(8 hlasů)
1h a 15min
467 kJ

Vepřová játra na sádle s cibulkou

(2 hlasů)
1h a 5min
815 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené vepřové plátky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat