Prostreno.cz

Grilované vepřové maso s ananasem

Tyto grilované, vepřové kebaby se sladkou a pikantní ananasovou glazurou se stanou vaším novým oblíbeným grilovaným jídlem.

  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 350 g kostek konzervovaného ananasu
  • 1 ks velké zelené papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 4 špetky soli
  • Na potření
  • 150 ml šťávy z ananasu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 0.5 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička česnekového prášku

Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte 150 ml ananasové šťávy, hořčici, cukr, worcestrovou omáčku, sojovou omáčku, jablečný ocet a česnekový prášek.
  2. Přiveďte k varu, snižte přívod tepla a vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Ohřejte gril na střední teplotu.
  4. Maso, cibuli a papriku nakrájejte na stejně velké kostky a maso jemně osolte.
  5. Maso, papriku, cibuli a ananas navlečte střídavě na špejle.
  6. Špízy potřete připravenou glazurou z ananasové šťávy a maso grilujte na předehřátém grilu přibližně 10-15 minut.
  7. Během grilování potírejte ananasovou glazurou.
  8. Špízy lze připravit také v troubě. Předehřejte troubu 190 °C.
  9. Špízy uložte do tukem vymazaného pekáčku, potřete je glazurou a pečte 10 minut. Po deseti minutách špízy otočte, potřete glazurou a pečte ještě 7-10 minut, nebo až bude maso měkké.
  10. Před podáváním potřete maso znovu ananasovou glazurou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované vepřové maso s ananasem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat