Prostreno.cz

Grilované kuličky z rybího filé

Není třeba se bát malých kostí, díky tomu, že rybí filety rozmixujete, zapomenuté malé kůstky se dokonale rozmělní. Můžete použít kvalitní rybí filé nebo filety ze sladkovodních ryb.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 627 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • 700 g rybí filé bez kůže - např. štika, okoun nebo pstruh duhový
  • 1 ks vařené brambory - nastrouhaná
  • 150 g studeného uzeného lososa - jemně nasekaný
  • 1 ks cibule - jemně nakrájené
  • 1 hrnek strouhanky - nebo podle potřeby
  • 2 ks vajec
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Rybí filé nahrubo rozmixujte v robotu.
  2. Rybí maso dejte do misky, přidejte lososa, cibuli, bramboru, vajíčka a podle potřeby strouhanku.
  3. Směs osolte, opepřete, dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte menší kuličky, které zvolna grilujte ze všech stran na grilovací pánvi (nebo na venkovním grilu).
  5. Podávejte s oblíbeným dipem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované kuličky z rybího filé

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat