Prostreno.cz

Krevety s mátovou marinádou

S touto skvělou marinádou jsou krevety opravdová delikatesa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 428 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 16 ks syrových nepředvařených krevet
  • Na marinádu
  • 1 hrnek čerstvé máty - otrhané lístky
  • 3 snítky čerstvého koriandru - zdrhnuté lístky
  • 1 ks dlouhé červené chilli papričky - nakrájené
  • 1 lžíce nastrouhané limetové kůry
  • 60 ml limetové šťávy
  • 120 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky mořské soli

Postup přípravy

  1. Ve vhodném mixéru nebo chopperu zpracujte najemno přísady na marinádu. Vznikne zhruba 250 ml.
  2. Čtvrtinu marinády promíchejte s krevetami a nechte stát 5 minut.
  3. Potom krevety opékejte na grilovací pánvi na středním ohni nebo na grilu asi 3–4 minuty, během grilování obracejte.
  4. Podávejte s další marinádou (čerstvou, v niž se krevety nemarinovaly).

TIP:

Krevety můžete loupat před tepelnou úpravou i po ní. Některým lidem připadá snažší loupat je až po uvaření, lépe si také zachovávají ve tvrdé krustě svou chuť. Odlomíte hlavičku, odtrhnete nožičky, stáhnete krunýřek. Po oloupání ostrým nožem udělejte zářez a odstraňte střívko. Syrové krevety jsou šedé, po uvaření zrůžoví.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevety s mátovou marinádou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat