Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krevety s mátovou marinádou

sun
3hlasy
Hodnotit

45min

30min příprava

15min vaření

387 kJ

energetická hodnota na 100g

400 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky1g sacharidy13g bílkoviny

S touto skvělou marinádou jsou krevety opravdová delikatesa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 16 ks syrových nepředvařených krevet
  • Na marinádu
  • 1 hrnek čerstvé máty - otrhané lístky
  • 3 snítky čerstvého koriandru - zdrhnuté lístky
  • 1 ks dlouhé červené chilli papričky - nakrájené
  • 1 lžíce nastrouhané limetové kůry
  • 60 ml limetové šťávy
  • 120 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky mořské soli

Postup přípravy

  • Ve vhodném mixéru nebo chopperu zpracujte najemno přísady na marinádu. Vznikne zhruba 250 ml.
  • Čtvrtinu marinády promíchejte s krevetami a nechte stát 5 minut.
  • Potom krevety opékejte na grilovací pánvi na středním ohni nebo na grilu asi 3–4 minuty, během grilování obracejte.
  • Podávejte s další marinádou (čerstvou, v niž se krevety nemarinovaly).
TIP:

Krevety můžete loupat před tepelnou úpravou i po ní. Některým lidem připadá snažší loupat je až po uvaření, lépe si také zachovávají ve tvrdé krustě svou chuť. Odlomíte hlavičku, odtrhnete nožičky, stáhnete krunýřek. Po oloupání ostrým nožem udělejte zářez a odstraňte střívko. Syrové krevety jsou šedé, po uvaření zrůžoví.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryby dušené s koprem

Ryby dušené s koprem

0 hlasů
1h a 5min 1738 kJ 180 Kč
Ryba pečená na másle s česnekem

Ryba pečená na másle s česnekem

7 hlasů
30min 824 kJ 140 Kč
Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

0 hlasů
55min 365 kJ 250 Kč
Filé pstruha v šunce

Filé pstruha v šunce

0 hlasů
45min 325 kJ 280 Kč
Rybí karbanátky s hráškem

Rybí karbanátky s hráškem

1 hlas
1h a 30min 723 kJ 180 Kč
Rybí filé s bylinkovým přelivem

Rybí filé s bylinkovým přelivem

0 hlasů
35min 797 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření