Prostreno.cz

Rybí filety plněné křenovým máslem

Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné misce.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 441 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g filet z tresky - nebo jiné ryby
  • 4 lžíce změklého másla
  • 4 lžíce hladkolisté petrželky - nasekané
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané kůry z bio citronu
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 5 špetek soli
  • K podávání
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou, strouhanou citronovou kůrou a křenem.
  3. Filety osolte z obou stran.
  4. Jednu vrchovatou lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste na rybí plátky.
  5. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem.
  6. Filety položte do zapékací misky a shora je potřete zbytkem másla.
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
  8. Podávejte s kousky citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,10g
  • Sacharidy:

    54,00g
    • Cukry:

      10,80g
  • Tuky:

    84,40g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí karbanátky s hráškem

(1 hlasů)
1h a 30min
749 kJ

Tuňáková pomazánka s celerem

(1 hlasů)
20min
344 kJ

Rybí filé s bylinkovým přelivem

(2 hlasů)
35min
784 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety plněné křenovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat