Prostreno.cz

Rybí filety plněné křenovým máslem

Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné misce.

  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 437 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g filet z tresky - nebo jiné ryby
  • 4 lžíce změklého másla
  • 4 lžíce hladkolisté petrželky - nasekané
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané kůry z bio citronu
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 5 špetek soli
  • K podávání
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou, strouhanou citronovou kůrou a křenem.
  3. Filety osolte z obou stran.
  4. Jednu vrchovatou lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste na rybí plátky.
  5. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem.
  6. Filety položte do zapékací misky a shora je potřete zbytkem másla.
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
  8. Podávejte s kousky citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety plněné křenovým máslem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat