Rybí filety plněné křenovým máslem
Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné misce.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
437 kJ / 104 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky5g
Ingredience na
- 800 g
filet z tresky
- nebo jiné ryby
- 4 lžíce
změklého másla
- 4 lžíce
hladkolisté petrželky
- nasekané
- 1 lžíce
citronové šťávy
- 1 lžíce
strouhané kůry z bio citronu
- 2 lžíce
strouhaného křenu
- 5 špetek
soli
- K podávání
- 1 ks
citronu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou, strouhanou citronovou kůrou a křenem.
- Filety osolte z obou stran.
- Jednu vrchovatou lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste na rybí plátky.
- Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem.
- Filety položte do zapékací misky a shora je potřete zbytkem másla.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
- Podávejte s kousky citronu.