Prostreno.cz

Salát s jablky a banánem

Jablka, banán a řapíkatý celer s jogurtovým přelivem a ořechy.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 30min

    30min příprava

  • 1026 kJ / 245 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy16g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 šálek pekanových ořechů - nasekaných
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky pískového cukru
  • 1 lžíce vody
  • 2 ks červených jablek
  • 2 ks banánů
  • 2 stonky řapíkatého celeru

Postup přípravy

  1. Zahřejte pánev, do pánve nasypte pekanové ořechy, přidejte špetku soli, lžíci vody, lžičku cukru a míchejte, dokud se veškerá voda neodpaří a pekanové ořechy jsou hnědé a křupavé. Ořechy vysypte do misky.
  2. Jablka nakrájejte na malé kostky a nasypte je do misky.
  3. Oloupané banány nakrájejte na plátky, přidejte je do misky a pokapejte je citronovou šťávou.
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na menší kousky, přisypte je do misky a vše lehce promíchejte.
  5. Majonézu, zakysanou smetanu, lžičku cukru, vinný ocet, špetku soli a dijonskou hořčici prošlehejte v malé misce a přidejte k salátu.
  6. Před podáváním posypte salát ořechy.

TIP:

Z celeru vyberte světlé vnitřní stonky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s jablky a banánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat