Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát s krevetami a mangem

Mikeš
1hlas
Hodnotit

35min

35min příprava

318 kJ

energetická hodnota na 100g

340 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky5g sacharidy5g bílkoviny

Krevety mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Stačí 2-3 minuty a jsou hotové. Pestrý salát se zeleninou a mangem je lehký a lahodný.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g loupaných krevet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks manga - oloupané,nakrájené na kostičky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks šalotky
  • 3 ks oloupaných rajčat
  • 300 g čerstvého ananasu - nakrájený na kostičky
  • 80 ml limetkové šťávy
  • 1 hrst rukoly
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  • V limetkové šťávě rozmíchejte sůl, aby se rozpustila.
  • Do misky nasypte na kostičky nakrájenou papriku, drobně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, ananas a mango.
  • Na 2 lžících oleje orestujte krevety s jemně nakrájeným česnekem, nechte je vychladnout a přisypte je k zelenině.
  • Vše pokapejte připravenou limetkovou šťávou, olejem, posypte pepřem a vše lehce promíchejte.
  • Na dno misek položte rukolu, přidejte připravený salát a hned podávejte.
TIP:

K přípravě salátu je možné použít i kompotovaný ananas.

Jablka plněná sýrem

Jablka plněná sýrem

1 hlas
45min 821kJ 110 Kč
Cuketový koláč s kakaem

Cuketový koláč s kakaem

1 hlas
1h a 15min 941kJ 110 Kč

Podobné recepty

Těstovinový salát se zeleninou a sýrem

Těstovinový salát se zeleninou a sýrem

1 hlas
45min 772 kJ 130 Kč
Barevný rýžový salát

Barevný rýžový salát

2 hlasy
1h a 20min 709 kJ 140 Kč
Chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci

3 hlasy
35min 741 kJ 140 Kč
Salát z červené čočky a zeleniny

Salát z červené čočky a zeleniny

2 hlasy
50min 583 kJ 99 Kč
Jahodový salát s mozzarellou

Jahodový salát s mozzarellou

2 hlasy
20min 917 kJ 150 Kč
Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

4 hlasy
30min 98 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření