Prostreno.cz

Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

Kdo by řekl, že stačí hrušku povařit ve svařeném víně a nadít ji mandlovým těstem, a bude z toho přímo božský dezert?! Kdo nezkusí, neuvěří. Recept na glazovanou hrušku podle Itala Emanuela Ridi.

  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 680 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks hrušek
  • 0,7 l červeného vína
  • 100 g toastového chleba
  • 1 dcl mléka
  • 50 g mandlí
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 80 g cukru krupice
  • 1 ks vejce - celé
  • 1 ks žloutku
  • 1 špetka kypřicího prášku
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 hrst hrubé mouky
  • celá skořice
  • hřebíček

Postup přípravy

  1. Červené víno svařte v hrnci s hřebíčkem, celou skořicí a třtinovým cukrem. Oloupejte hrušky a vnořte je do vroucího vína. Nechte je 20 minut povařit.
  2. Mezitím pečivo nakrájejte na kostičky, přidejte cukr krupici, celé vejce a žloutek, špetku mleté skořice, rozmixované mandle, hrubou mouku a špetku kypřicího prášku. Zalijte mlékem a zpracujte těsto.
  3. Z těsta vyrábějte pomocí dvou polévkových lžic knedlíčky, které uvařte (asi 7 minut) v nesolené vodě. Po uvaření je obalte v cukru smíchaném se skořicí.
  4. Hrušky vyjměte z hrnce, víno zredukujte do hustší omáčky.
  5. Hrušky servírujte s mandlovými knedlíčky polité zredukovaným vínem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat