Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí filé s kari kořením

sun
0hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

544 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky17g sacharidy8g bílkoviny

Lehký oběd připravený z filetů sumce a zelených fazolek

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g chlazeného rybího filé sumce - sumce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru - nasekaného
  • 300 g zelených fazolek
  • 3 ks jarní cibulky
  • 0.5 lžíce kari koření
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 150 ml masového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 5 špetek soli
  • K podávání
  • 4 porce vařené jasmínové rýže

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 190 °C.
  • Jednu cibulku s natí nakrájejte na plátky a vmíchejte ji do uvařené rýže.
  • Dvě cibulky nadrobno nakrájejte (můžete s natí) a nechte je zesklovatět na oleji s máslem v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  • K cibuli vložte porce ryby, osolte je, posypte kari kořením, nadrobno nakrájeným česnekem, zázvorem a hrubě mletým pepřem.
  • Ryby pokapejte rybí omáčkou, podlijte vývarem, k rybám přisypte očištěné fazolky, přikryjte a dejte je na 15-20 minut (záleží jak velké jsou porce ryby) do trouby předehřáté na 190 °C.
  • Před dokončením dopečte odkryté. Podávejte s rýží.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryba s dobromyslí

Ryba s dobromyslí

0 hlasů
1h a 20min 351 kJ 300 Kč
Treska s čerstvou majoránkou

Treska s čerstvou majoránkou

0 hlasů
30min 586 kJ 150 Kč
Sumec s dušenými rajčaty

Sumec s dušenými rajčaty

1 hlas
60min 477 kJ 290 Kč
Kapr s pórkem a paprikou

Kapr s pórkem a paprikou

0 hlasů
1h a 5min 433 kJ 250 Kč
Pstruzi pečení v soli

Pstruzi pečení v soli

1 hlas
1h a 5min 94 kJ 230 Kč
Pečená treska se zeleninou

Pečená treska se zeleninou

1 hlas
1h a 15min 414 kJ 270 Kč

Články nejen o vaření