Prostreno.cz

Rybí filé s kari kořením

Lehký oběd připravený z filetů sumce a zelených fazolek

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného rybího filé sumce - sumce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru - nasekaného
  • 300 g zelených fazolek
  • 3 ks jarní cibulky
  • 0.5 lžíce kari koření
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 150 ml masového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 5 špetek soli
  • K podávání
  • 4 porce vařené jasmínové rýže

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Jednu cibulku s natí nakrájejte na plátky a vmíchejte ji do uvařené rýže.
  3. Dvě cibulky nadrobno nakrájejte (můžete s natí) a nechte je zesklovatět na oleji s máslem v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  4. K cibuli vložte porce ryby, osolte je, posypte kari kořením, nadrobno nakrájeným česnekem, zázvorem a hrubě mletým pepřem.
  5. Ryby pokapejte rybí omáčkou, podlijte vývarem, k rybám přisypte očištěné fazolky, přikryjte a dejte je na 15-20 minut (záleží jak velké jsou porce ryby) do trouby předehřáté na 190 °C.
  6. Před dokončením dopečte odkryté. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s kari kořením

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat