Prostreno.cz

Rybí plátky s pomeranči

Ryba, která voní exotikou. Filé dušené s pomerančem.

  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného rybího filé - dle vlastního výběru
  • 1 ks větší šalotky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 plátky pomeranče
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 4 snítky tymiánu
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Porce ryby osolte, obalte je v hladké mouce a přidejte je k šalotce.
  3. Přilijte pomerančovou šťávu a ryby posypte kořením. Duste 5 minut.
  4. Ryby otočte, posypte je znovu kořením, na každou porci ryby položte plátek pomeranče a snítku tymiánu.
  5. Duste podle druhu ryby a velikosti porce přibližně 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí plátky s pomeranči

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat