Prostreno.cz

Cuketa s citronovou marinádou

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v salátech. Mají málo kalorií a krásně jemnou chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 817 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 ks malých cuket
  • 100 ml olivového oleje - nebo ořechový olej
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka chilli vloček
  • 2 špetky soli
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypte citronovou kůru, přidejte citronovou šťávu, přidejte chilli, prolisovaný česnek a olivový olej.
  2. Dochuťte solí a důkladně promíchejte.
  3. Cuketu podélně nakrájejte na tenké plátky, přidejte je k marinádě a promíchejte, aby byly všechny plátky obalené marinádou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cuketa s citronovou marinádou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat