Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králičí roláda s bylinkovou směsí

Redakce Bety.cz
13hlasů
Hodnotit

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

417 kJ

energetická hodnota na 100g

236 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky2g sacharidy8g bílkoviny

Toskánci přistupují ke kuchyni jako k prostoru pro umělce a dělají dobře. Rozkošnicky rozvoní králíka bylinkovým buketem, utopí ho v dráždivé omáčce z kořenové zeleniny a - věčnou slávu mají v kapse. Zkuste recept na králičí roládu s bylinkovou směsí podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg králíka - vykoštěného
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g bílé slaniny
  • 2 dcl bílého vína
  • řapíkatý celer
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • semínka divokého fenyklu
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • hrubá sůl a pepř

Postup přípravy

  • Králíka trochu nařežte a naklepejte, aby vznikla stejně tlustá vrstva masa. Rozmarýn, divoký fenykl, hrubou sůl, šalvěj a bobkový list nasekejte na jemno.
  • Králičí maso potřete olejem a zasypejte bylinkovou směsí. Bylinky přikryjte plátky bílé slaniny a vše zabalte do rolády. Roládu převážte provázkem a ze všech stran orestujte na olivovém oleji.
  • Přilijte bílé víno, po vypaření alkoholu zalijte sklenkou vody a nechte pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
  • Po uplynulé době maso vyndejte, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou fondo bruno, podávejte například s pečivem nebo s bramborami.
  • Fondo bruno – králičí kosti opečte s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše hoďte na pánev a orestujte na olivovém oleji, přidejte lžíci rajčatového koncentrátu a zalijte hovězím vývarem, pomalu duste a redukujte do husté omáčky.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč

Články nejen o vaření