Prostreno.cz

Králičí roláda s bylinkovou směsí

Toskánci přistupují ke kuchyni jako k prostoru pro umělce a dělají dobře. Rozkošnicky rozvoní králíka bylinkovým buketem, utopí ho v dráždivé omáčce z kořenové zeleniny a - věčnou slávu mají v kapse. Zkuste recept na králičí roládu s bylinkovou směsí podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.

  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Králíka trochu nařežte a naklepejte, aby vznikla stejně tlustá vrstva masa. Rozmarýn, divoký fenykl, hrubou sůl, šalvěj a bobkový list nasekejte na jemno.
  2. Králičí maso potřete olejem a zasypejte bylinkovou směsí. Bylinky přikryjte plátky bílé slaniny a vše zabalte do rolády. Roládu převážte provázkem a ze všech stran orestujte na olivovém oleji.
  3. Přilijte bílé víno, po vypaření alkoholu zalijte sklenkou vody a nechte pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyndejte, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou fondo bruno, podávejte například s pečivem nebo s bramborami.
  5. Fondo bruno – králičí kosti opečte s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše hoďte na pánev a orestujte na olivovém oleji, přidejte lžíci rajčatového koncentrátu a zalijte hovězím vývarem, pomalu duste a redukujte do husté omáčky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat