Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 10min

45min příprava

25min vaření

640 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky14g sacharidy5g bílkoviny

Smažené plátky lilku si můžete dát jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks menších lilků
  • 1 lžička soli
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek nakrájených lístků bazalky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 100 g hrubě strouhaného sýra - nejlépe typu parmezán

Postup přípravy

  • Lilek během smažení může nasát zbytečně mnoho tuku. Omytý, na plátky nakrájený lilek osolte a nechte několik minut na sítku „vypotit“. Poté z něj lehce vymačkejte vodu a otřete papírovým ubrouskem.
  • Plátky lilku obalte v hladké mouce.
  • Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a plátky lilku opečte z obou stran dozlatova.
  • Během pečení přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a bazalku. Pokud nemáte velkou pánev, opečte lilek postupně, aby byly plátky dobře opečené.
  • Před podáváním dochuťte octem balsamico, pepřem a posypte sýrem.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Kynutý cibulový koláč s olivami

Kynutý cibulový koláč s olivami

0 hlasů
2h a 45min 529 kJ 120 Kč
Paprika plněná čerstvým špenátem

Paprika plněná čerstvým špenátem

0 hlasů
25min 415 kJ 60 Kč
Šátečky se špenátem a sýrem

Šátečky se špenátem a sýrem

0 hlasů
1h a 5min 900 kJ 99 Kč
Špízy s chřestem

Špízy s chřestem

0 hlasů
40min 1707 kJ 120 Kč
Muffiny s paprikou

Muffiny s paprikou

1 hlas
45min 594 kJ 70 Kč
Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

0 hlasů
30min 356 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření