Prostreno.cz

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Smažené plátky lilku si můžete dát jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    45min příprava

    25min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks menších lilků
  • 1 lžička soli
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek nakrájených lístků bazalky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 100 g hrubě strouhaného sýra - nejlépe typu parmezán

Postup přípravy

  1. Lilek během smažení může nasát zbytečně mnoho tuku. Omytý, na plátky nakrájený lilek osolte a nechte několik minut na sítku „vypotit“. Poté z něj lehce vymačkejte vodu a otřete papírovým ubrouskem.
  2. Plátky lilku obalte v hladké mouce.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a plátky lilku opečte z obou stran dozlatova.
  4. Během pečení přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a bazalku. Pokud nemáte velkou pánev, opečte lilek postupně, aby byly plátky dobře opečené.
  5. Před podáváním dochuťte octem balsamico, pepřem a posypte sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat