Prostreno.cz

Vepřové kotlety dušené na víně

Šťavnatost dodá masu anglická slanina a víno.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 688 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 lžíce hořčice
  • 5 špetek soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 120 g anglické slaniny
  • 200 ml červeného vína
  • 150 ml domácího vývaru - masový,nebo zeleninový
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks cibule
  • 1 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. Plátky masa potřete hořčicí ,osolte je a opepřete .
  2. Maso uložte do pekáčku , kolem masa nasypte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu ,podlijte vínem,vývarem a pečte přikryté v předehřáté troubě doměkka.
  3. Před dopečením maso odkryjte,aby se opeklo dozlatova.
  4. Mezitím na oleji s máslem poduste oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli ,cibuli během dušení posypte cukrem a jemně ji osolte.
  5. Maso podávejte posypané cibulí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,40g
  • Sacharidy:

    189,40g
    • Cukry:

      116,14g
  • Tuky:

    247,85g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety dušené na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat