Prostreno.cz

Vepřové kotlety dušené na víně

Šťavnatost dodá masu anglická slanina a víno.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 534 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 lžíce hořčice
  • 5 špetek soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 120 g anglické slaniny
  • 200 ml červeného vína
  • 150 ml domácího vývaru - masový,nebo zeleninový
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks cibule
  • 1 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. Plátky masa potřete hořčicí ,osolte je a opepřete .
  2. Maso uložte do pekáčku , kolem masa nasypte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu ,podlijte vínem,vývarem a pečte přikryté v předehřáté troubě doměkka.
  3. Před dopečením maso odkryjte,aby se opeklo dozlatova.
  4. Mezitím na oleji s máslem poduste oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli ,cibuli během dušení posypte cukrem a jemně ji osolte.
  5. Maso podávejte posypané cibulí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,00g
  • Sacharidy:

    164,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    253,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 127 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety dušené na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat