Prostreno.cz

Lišky v oleji

Konzervované houby v olivovém oleji , marinované v s octovém nálevu .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 1506 kJ / 360 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky32g

Ingredience na

  • 1 kg malých a pevných hub - nejlépe lišek
  • 200 ml bílého vinného octa
  • 500 ml vody
  • 3 ks bobkové listy
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 400 ml olivového oleje - nebo dle potřeby

Postup přípravy

  1. Houby důkladně opláchněte pod proudem studené vody a nechte je okapat.
  2. Do hrnce nalijte ocet ,500 ml vody ,přisypte sůl , cukr,kuličky pepře,nové koření a bobkový list ,vodu přiveďte k varu.
  3. Přisypte houby a vařte je 10- 15 minut podle druhu hub.
  4. Přidejte tymián a houby nechte v nálevu vychladnout a nechte je ještě hodinu marinovat.
  5. Pak houby sceďte a nasypte je do dobře omytých menších sklenic.
  6. Houby zalijte olejem.
  7. Uzavřete víčky a sterilujte 25 minut při 90°C.

TIP:

Do skleniček můžete přidat bobkový list ,kuličky pepře ,hořčičné semínko,nebo stroužek česneku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,00g
  • Sacharidy:

    111,00g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    111,00g
  • Vláknina:

    51,00g

Aktivita pro spálení: 360 kcal

45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Lišky v oleji

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat