Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát z máslových fazolí

lentilka
0hlasů
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

443 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky6g sacharidy2g bílkoviny

Jednoduchý a přesto výrazný salát jako skvělá příloha, nebo lehký oběd.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g máslových fazolí - nebo více druhů fazolí
  • 1 ks červené kapie
  • 1 hrnek nakrájené petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 1 lžíce citrónové kůry - strouhané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml olivového oleje
  • 0.5 lžičky medu
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  • Fazole namočte do vody přibližně 8 hodin před vařením. Vodu z namáčení slijte, luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 60 minut, nebo doměkka.
  • Ve větší misce prošlehejte metličkou olej a med.
  • Přidejte citronovou šťávu, sůl a znovu promíchejte.
  • Fazole sceďte, propláchněte je vodou a nechte dobře okapat.
  • Pak nasypte fazole do misky s připraveným olejem.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, přisypte nahrubo nakrájenou petrželku, jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek, nadrobno nakrájený česnek, citronovou kůru a vše promíchejte.
  • Před podáváním nechte 20 minut v chladu.
TIP:

K přípravě receptu můžete použít fazole konzervované.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

1 hlas
40min 298 kJ 100 Kč
Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

1 hlas
30min 354 kJ 90 Kč
Salát z bílé ředkve a zelí

Salát z bílé ředkve a zelí

2 hlasy
30min 329 kJ 70 Kč
Květák se šunkou a parmezánem

Květák se šunkou a parmezánem

4 hlasy
40min 462 kJ 80 Kč
Čekankový salát

Čekankový salát

4 hlasy
20min 882 kJ 70 Kč
Zeleninový salát s rýží

Zeleninový salát s rýží

2 hlasy
1h a 15min 624 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření