Salát z grilované zeleniny
Ideální večeře pro horké dny. Zelenina na povrchu vlivem prudkého žáru zkaramelizuje, změkne, zezlátne a zesládne.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
298 kJ / 71 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky6g
Ingredience na
- 2 ks
malé cukety
- 8 ks
barevných baby paprik
- 1 ks
cibule
- 100 ml
olivového oleje
- 3 špetky
soli
- 5 lístků
bazalky
- nebo zelená petrželka
- 0.5 lžičky
chilli pasty
- volitelné
Postup přípravy
- Omyté cukety nakrájejte na plátky, papriky omyjte, oloupanou cibuli nakrájejte na klínky.
- Zeleninu potřete jemně olejem a grilujte na roštu středně rozehřátého grilu, až začne zelenina zlátnou. Podle toho jaký máte gril, můžete použít grilovací misku, nebo můžete zeleninu grilovat v troubě pod grilem.
- Hotovou zeleninu nasypte do misky.
- V misce prošlehejte olej, sůl, chilli pastu a jemně nasekanou bazalku.
- Ochucený olej přidejte k zelenině a vše promíchejte.
TIP:
Baby papriky koupíte v supermarketech. Pokud je neseženete,použijte klasické papriky-menší.