Prostreno.cz

Pražma s houbami a červenou cibulí

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Středomořská kuchyně je úžasná – geniální ve své jednoduchosti a použitých surovinách. Tentokrát je to italská inspirace s pražmou.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1676 kJ / 400 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy8g
tuky35g

Ingredience na

  • 800 g filet pražmy
  • 300 g čerstvých hub - mohou být i žampiony
  • 10 ks jader vlašských ořechů
  • 2 ks červené cibule
  • 150 g másla
  • 3 lžíce ořechového oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky.
  2. Rybí filety osolte, opepřete a uložte je do menší zapékací misky.
  3. Na filety položte plátky másla a dejte je na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
  4. V rendlíku na lžíci másla a ořechovém oleji o orestujte cibuli a nasekané ořechy.
  5. Přidejte nakrájené houby a duste podle druhu hub 15-20 minut.
  6. Rybu podávejte s připravenými houbami.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít i jiné ryby.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma s houbami a červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat