Pražma s houbami a červenou cibulí
Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Středomořská kuchyně je úžasná – geniální ve své jednoduchosti a použitých surovinách. Tentokrát je to italská inspirace s pražmou.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
1676 kJ / 400 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy8g
tuky35g
Ingredience na
- 800 g
filet pražmy
- 300 g
čerstvých hub
- mohou být i žampiony
- 10 ks
jader vlašských ořechů
- 2 ks
červené cibule
- 150 g
másla
- 3 lžíce
ořechového oleje
- 1 lžička
soli
- 4 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky.
- Rybí filety osolte, opepřete a uložte je do menší zapékací misky.
- Na filety položte plátky másla a dejte je na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
- V rendlíku na lžíci másla a ořechovém oleji o orestujte cibuli a nasekané ořechy.
- Přidejte nakrájené houby a duste podle druhu hub 15-20 minut.
- Rybu podávejte s připravenými houbami.
TIP:
K přípravě receptu můžete použít i jiné ryby.