Prostreno.cz

Kapr s letní zeleninou

Kapra nemusíte mít pouze na vánoce. Tohle jídlo si dopřejte celoročně – kdo má rád ryby, pochutná si.

  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks kapří podkovy
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 ks velké karotky
  • 1 ks cukety
  • 1 ks pórku
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou karotku, pórek a omytou cuketu nakrájejte na nudličky.
  2. Zapékací misku vymažte a na dno nasypte hořčičná semínka.
  3. Rybí podkovy uložte do zapékací misky.
  4. K rybě přisypte připravenou zeleninu a vše osolte a opepřete.
  5. Ryby a zeleninu pokapejte máslem, podlijte vínem, smetanou a dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 190 °C.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít i jinou oblíbenou zeleninu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr s letní zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat