Prostreno.cz

Kapr s letní zeleninou

Kapra nemusíte mít pouze na vánoce. Tohle jídlo si dopřejte celoročně – kdo má rád ryby, pochutná si.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks kapří podkovy
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 ks velké karotky
  • 1 ks cukety
  • 1 ks pórku
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou karotku, pórek a omytou cuketu nakrájejte na nudličky.
  2. Zapékací misku vymažte a na dno nasypte hořčičná semínka.
  3. Rybí podkovy uložte do zapékací misky.
  4. K rybě přisypte připravenou zeleninu a vše osolte a opepřete.
  5. Ryby a zeleninu pokapejte máslem, podlijte vínem, smetanou a dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 190 °C.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít i jinou oblíbenou zeleninu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,32g
  • Sacharidy:

    124,30g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    268,10g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí špíz s brokolicovou kaší

(1 hlasů)
1h a 35min
803 kJ

Rybí filé s kari kořením

(1 hlasů)
1h a 5min
567 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kapr s letní zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat