Prostreno.cz

Rybí filé pečené v listech mangoldu

Listy se hodí do salátů, polévek a omáček - výborné jsou dušené, smažené nebo zapečené s těstovinami. Velké listy mangoldu využijte například na závitky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 201 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 8 ks velkých listů mangoldu
  • 800 g rybích filetů - dle vlastního výběru
  • 1 ks zázvoru - tenké plátky
  • 1 lžička cibule - nakrájená na 4 plátky
  • 1 špetka soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 100 ml neslazeného kokosového mléka
  • 0.5 hrnku citronové kůry - nakrájené na nudličky

Postup přípravy

  1. Mangoldové listy rozložte na pracovní desku a ostrým nožem odstraňte stonek.
  2. Listy vložte na 1-2 minuty do osolené vařící vody. Pak listy vyndejte a zchlaďte je v ledové vodě.
  3. Listy rozložte na pracovní plochu, vždy dva kousek přes sebe.
  4. Na listy položte tyčinku zázvoru, plátek cibule a osolenou, opepřenou porci ryby.
  5. Rybu do listů zabalte a ovažte potravinářským provázkem.
  6. Ryby uložte do zapékací misky, pokapejte je kokosovým mlékem, podlijte malým množstvím vody a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  7. Ryby před podáváním posypte citronovou kůrou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé pečené v listech mangoldu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat