Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pstruzi pečení v soli

lentilka
1hlas
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

94 kJ

energetická hodnota na 100g

230 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky1g sacharidy4g bílkoviny

Ryby pod solnou pokličkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks pstruhů - vykuchané
  • 1 svazek bylinek - bazalka, kopr, tymián, estragon
  • 1.5 kg hrubé mořské soli
  • 2 ks bílků
  • 1 ks citrónu

Postup přípravy

  • Ryby omyjte a osušte.
  • Ryby naplňte bylinkami a plátky citrónu.
  • Pekáček vyložte alobalem.
  • Na dno pekáčku nasypte polovinu hrubé soli a položte na ni ryby.
  • Pokud máte dost bylin, můžete je na ryby ještě položit.
  • Zbytek soli spojte v míse s bílky, směs později vytvoří požadovanou krustu.
  • Hmotou překryjte ryby tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou.
  • Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  • Pekáček se pstruhy vložte do trouby. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila.
  • Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rybí filety plněné křenovým máslem

Rybí filety plněné křenovým máslem

0 hlasů
45min 435 kJ 160 Kč
Kuličky z tresky

Kuličky z tresky

0 hlasů
1h a 15min 733 kJ 200 Kč
Krevety s mátovou marinádou

Krevety s mátovou marinádou

3 hlasy
45min 387 kJ 400 Kč
Candát s houbami

Candát s houbami

2 hlasy
1h a 20min 559 kJ 340 Kč
Marinované rybí kousky

Marinované rybí kousky

1 hlas
60min 498 kJ 210 Kč
Ryba s dobromyslí

Ryba s dobromyslí

0 hlasů
1h a 20min 349 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření