Prostreno.cz

Pstruzi pečení v soli

Ryby pod solnou pokličkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 94 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • 2 ks pstruhů - vykuchané
  • 1 svazek bylinek - bazalka, kopr, tymián, estragon
  • 1.5 kg hrubé mořské soli
  • 2 ks bílků
  • 1 ks citrónu

Postup přípravy

  1. Ryby omyjte a osušte.
  2. Ryby naplňte bylinkami a plátky citrónu.
  3. Pekáček vyložte alobalem.
  4. Na dno pekáčku nasypte polovinu hrubé soli a položte na ni ryby.
  5. Pokud máte dost bylin, můžete je na ryby ještě položit.
  6. Zbytek soli spojte v míse s bílky, směs později vytvoří požadovanou krustu.
  7. Hmotou překryjte ryby tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou.
  8. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  9. Pekáček se pstruhy vložte do trouby. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila.
  10. Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruzi pečení v soli

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat